Veelgestelde vragen

Afsluiten autoverzekering

Na het aanvragen van een verzekering bij nowGo gaat je verzekering in vanaf het moment dat nowGo deze geaccepteerd heeft. Als bewijs van acceptatie ontvang je van nowGo je verzekeringspolis, die je in de meeste gevallen dezelfde dag al digitaal binnen hebt. Het kan voorkomen dat dit, tot maximaal 5 werkdagen, duurt.  Heb je de polis (nog) niet ontvangen, dan heb je dus nog geen dekking! Zit je al even te wachten op je autoverzekeringspolis? Neem dan contact met op met de klantenservice van nowGo om naar de status van de aanvraag van je autoverzekering te vragen.

Het is bij nowGo niet mogelijk om een autoverzekering af te sluiten voor een auto met een grijs kenteken. De NowGo Autoverzekering afsluiten voor een particuliere auto die je deels zakelijk gebruikt, is wel mogelijk. Het is hierbij belangrijk dat de auto op naam staat van de verzekeringsnemer of samenwonend partner.

Er zijn diverse situaties denkbaar wanneer er geen dekking is op de NowGo Autoverzekering. In ieder geval moet je aan de volgende voorwaarden voldoen om je auto bij nowGo te kunnen verzekeren:

 • De auto wordt niet zakelijk gebruikt. Als je de auto voor woon-werk verkeer gebruikt, dan is dit geen probleem. Echter als je de auto bijvoorbeeld gebruikt om producten te vervoeren of om als taxi te fungeren, dan wordt dit als zakelijk gebruik gezien.
 • De auto staat op jouw naam (verzekeringnemer) of op naam van je partner waarmee je samenwoont (zelfde adres).
 • De auto is geregistreerd bij en gekeurd door de RDW. De auto heeft een Nederlands kenteken en is goedgekeurd.
 • De auto weegt niet meer dan 2250 kilogram
 • De auto was op het moment van levering niet duurder dan € 100.000,-
 • Je bent minimaal 25 jaar.
 • Je hebt minimaal 0 schadevrije jaren als je 30 jaar of ouder bent. Ben je jonger dan 30 jaar, dan heb je minimaal 1 schadevrij jaar nodig. Heb je in de afgelopen jaren schade geclaimd op je autoverzekering, dan is het mogelijk dat je negatieve schadevrije jaren hebt.
 • Je bent in bezit van een in Nederland geldig rijbewijs
 • Je gebruikt de auto niet voor verhuur, rijles, leasing of als taxi (ook niet privé betaalde ritten)
 • Je maakt geen gebruik van een ingehuurde chauffeur.
 • De auto is niet langer dan 14 dagen onverzekerd geweest.

Je (verzekeringnemer) bent de regelmatige bestuurder.

De no-claim korting hangt af van het aantal schadevrije jaren die je hebt opgebouwd. De korting die je krijgt kan oplopen tot wel 80%. In de voorwaarden van NowGo Autoverzekering kun je lezen hoeveel korting je krijgt. Na het melden van schade kan het aantal schadevrije jaren minder worden. In dat geval daalt ook de no-claim korting die je op je premie krijgt.

Bij nowGo kun je een autoverzekering afsluiten voor een auto die op jouw naam staat of op naam van je partner. Dat kan alleen als jullie op hetzelfde adres wonen. In het geval dat de auto op naam van bijvoorbeeld je kind, buurman, bedrijf of iemand anders staat, dan moet deze persoon zelf een autoverzekering afsluiten bij nowGo.

De NowGo Autoverzekering is in veel gevallen de goedkoopste van Nederland. Echter biedt nowGo niet altijd de laagste premie. NowGo kan voor de meeste klanten de premie laag houden door streng te zijn in de selectie. Zo kunnen mensen die regelmatig schade rijden of nog geen ervaren rijder zijn zich niet verzekeren bij nowGo.

Als je aan de volgende voorwaarden voldoet, dan is de kans groot dat je de goedkoopste autoverzekering bij nowGo vindt:

 • Je bent 30 jaar of ouder
 • Je hebt geen negatieve schadevrije jaren